Bezoek Lindor op ANUGA FoodTec in Keulen, Duitsland. Haal uw gratis ticket hier.

Geavanceerde multifunctionele menger voor katalysatorverwerking R&D

[DORDRECHT, Netherlands, 14 February 2023] – DORDRECHT, 14 februari – Lindor, toonaangevend fabrikant van behoedzame verwerkingsapparatuur, heeft de levering voltooid van een ultramoderne multifunctionele laboratoriummenger die speciaal is ontworpen voor het uitvoeren van tests bij de productie van keramische katalysatoren.

Deze 10 liter trommelmenger is voorzien van geavanceerde functies, zoals een vloeistofinjectielans voor diverse soorten impregneervloeistoffen en een luchtdroger, waarmee het de perfecte machine is voor R&D in de katalysatorproductie.

De ‘gentle touch’ mengtechnologie, die bij alle Lindor mengers wordt toegepast, is bij uitstek geschikt voor de verwerking van katalysatoren. Deze technologie minimaliseert het risico op beschadiging van de broze deeltjes tijdens de verwerking, wat leidt tot betere prestaties van het eindproduct. Bovendien zorgt deze manier van mengen in combinatie met het slim gepositioneerde vloeistofinjectiesysteem voor een gelijkmatige verdeling van de impregneervloeistof rond elk deeltje binnen een mengcyclus van slechts enkele minuten. De toegevoegde luchtdroogfunctie zorgt voor meer efficiëntie en het formaat, dat ideaal is gebleken voor tests, biedt nieuwe mogelijkheden in de katalysatorproductie.

“Onze ingenieurs hebben een menger ontwikkeld die geavanceerde functies biedt in combinatie met de ‘gentle touch’ mengtechnologie en die een optimale R&D-oplossing voor de katalysatorproductie is. We zijn ervan overtuigd dat deze menger de perfecte oplossing is voor de R&D-behoeften van onze klanten” aldus Herwin Santos, Manager Verkoop & Procestechniek bij Lindor.

Lindor is een toonaangevend ingenieursbureau en fabrikant van unieke verwerkingsmachines, met een ‘gentle touch’ mengtechnologie, gespecialiseerd in innovatieve oplossingen voor de chemische, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie. Met een focus op kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid heeft Lindor zich bewezen als betrouwbare leverancier van ‘gentle touch’ verwerkingsapparatuur voor de productie van hoogwaardige katalysatoren.

Neem voor meer informatie vandaag nog contact met ons op.