Bezoek Lindor op ANUGA FoodTec in Keulen, Duitsland. Haal uw gratis ticket hier.

Innovatieve mengers voor crosslinkpolymeren geven kwaliteitsimpuls aan productie

[DORDRECHT, Nederland, 24 January 2023] – Lindor heeft met succes de levering van twee innovatieve mengers uitgevoerd die speciaal ontworpen zijn om tegemoet te komen aan de strenge eisen voor de productie van hoogwaardige mengsels van crosslinkpolymeren.

Mengsels van crosslinkpolymeren vinden brede toepassing in bijvoorbeeld lijmen, coatings, elastomeren, medische hulpmiddelen, bedrading en kabels. De voortdurende innovatie van Lindor mengers biedt de mogelijkheid om mengsels van crosslinkpolymeren te produceren met verbeterde eigenschappen, zoals een hogere sterkte en thermische weerstand, om tegemoet te komen aan de hoge eisen voor deze toepassingen.

De innovatieve mengers zijn voorzien van geavanceerde technieken, zoals een nauwkeurige temperatuurbeheersing en de ‘gentle touch’ mengtechnologie. De combinatie van deze technieken maakt een gelijkmatige verdeling van de crosslinking-hulpstof over de batch mogelijk, terwijl de totale integriteit van de polymeerdeeltjes in een temperatuurgeregelde omgeving behouden blijft. Dit efficiënte, behoedzame en consistente productieproces leidt tot een product van hogere kwaliteit.

“We zijn erg enthousiast over de voortdurende innovaties van deze mengers, waarmee onze klanten een grote stap vooruit kunnen zetten bij de productie van hoogwaardige mengsels van crosslinkpolymeren,” aldus Bastiaan Soeteman, directeur van Lindor. “Met deze innovatieve apparaten kunnen onze klanten aan de groeiende vraag naar deze materialen voldoen en hun klanten beter van dienst zijn.”

Lindor is gespecialiseerd in het ontwikkelen van oplossingen voor bedrijven die polymeren en polymeermengsels produceren, om zo aan de behoefte van hun snelgroeiende markten te voldoen. Deze mengers zijn het bewijs van de vastberadenheid van Lindor om de concurrentie technologisch een stap voor te blijven op het gebied van polymeerverwerkingstechnologie.

Neem voor meer informatie contact met ons op via mixers@lindor.nl of bel ons op +31-78-6550655