Bezoek Lindor op ANUGA FoodTec in Keulen, Duitsland. Haal uw gratis ticket hier.

Lindor lanceert nieuw mobiel testcentrum in Indonesië

[Jakarta, Indonesia, 7 June 2023] – Lindor en Repassa, een in Indonesië gevestigde distributeur en vertrouwde partner, werken samen aan een spannend gezamenlijk project om testen gemakkelijker en toegankelijker te maken voor bedrijven in heel Indonesië.

Lindor levert al meer dan twintig jaar hoogwaardige, gentle mengmachines aan verschillende producenten van voedingsmiddelen, farmaceutica en chemicaliën in Indonesië. Lindor en REPASSA zijn zich bewust van de uitdagingen die het bezoeken van een centraal testcentrum met zich meebrengt voor potentiële klanten. Dit vanwege de beperkte reistijd en logistieke problemen, dus nemen zij het testcentrum mee de weg op.

De mobiele testunit van Lindor

Een industrieel volledig uitgeruste machine op wielen kan nu worden vervoerd naar de locatie van een potentiële klant, zodat deze gemakkelijk en moeiteloos testen kan uitvoeren. Door het testcentrum naar hun toe te brengen, elimineren Lindor en Repassa de logistieke uitdagingen en kosten die gepaard gaan met het transport van producten en personeel naar een gecentraliseerde faciliteit.

Potentiële klanten kunnen nu de machines van Lindor in hun eigen productieomgeving evalueren, waardoor ze een beter inzicht krijgen in de prestaties van de apparatuur en de geschiktheid voor hun specifieke behoeften.

Machinefuncties en testmogelijkheden:

De mobiele testunit van Lindor heeft een aantal opmerkelijke eigenschappen, namelijk mobiliteit, multifunctionaliteit, veiligheid en duurzaamheid, die samen een breed scala aan verwerkingsmogelijkheden mogelijk maken.

Mobility

Designed to be compact and mobile yet still large enough to conduct industrial-scale trials, the 350-liter capacity machine can be easily transported using a small truck and a forklift.

Multi-functionality

De machine met een capaciteit van 350 liter is ontworpen om compact en mobiel te zijn, maar toch groot genoeg om proeven op industriële schaal uit te voeren, en kan gemakkelijk vervoerd worden met een kleine vrachtwagen en een vorkheftruck.

Safety

Een speciaal ontworpen deksel beschermt gebruikers tijdens het gebruik en in het deksel zijn veiligheidssloten geïntegreerd om te voorkomen dat men er per ongeluk bij kan wanneer de trommel draait.

Durability

De volledig roestvrijstalen constructie garandeert duurzaamheid en is een bewijs van de hoge kwaliteit die standaard wordt geleverd bij alle Lindor-machines.

Assortiment te testen producten

Lindors sterke positie op de Indonesische voedingsmiddelenmarkt kan worden toegeschreven aan Lindors geschiedenis en specialisatie in voedselverwerking toen het bedrijf meer dan 30 jaar geleden begon.
“Hoewel voedingsmiddelen in het verleden een belangrijk deel van de tests uitmaakten, willen we het potentieel van Lindors unieke gentle mengtechnologie ook voor chemische en farmaceutische toepassingen benadrukken,” zegt Bastiaan Soeteman, Managing Director van Lindor.

Met de mobiele testunit van Lindor kunnen klanten een breed scala aan producten testen, waaronder:

  • vrijstromende poeders,
  • granulaten,
  • natuurlijke producten,
  • chemische poeders,
  • metaalpoeders,
  • katalysatoren,
  • en nog veel meer.

De veelzijdigheid van de machine maakt het mogelijk om lokale voedingsmiddelen en andere unieke producten te testen en zo tegemoet te komen aan specifieke regionale eisen.

Bovendien zorgt de betrokkenheid van een vertegenwoordiger van Repassa ter plaatse tijdens de testfase voor directe communicatie, feedback en assistentie.

Een innovatieve aanpak voor het ontdekken van geavanceerde verwerkingsoplossingen

Door mobiliteit en een breed scala aan testmogelijkheden te combineren, hebben Lindor en Repassa een waardevolle bron gecreëerd voor producenten van voedingsmiddelen, farmaceutische en chemische producten.