blender industrial

Gentle touch menger voor recycleren van waardevolle grondstoffen

Het toonaangevende Duitse recyclebedrijf AURA GmbH  zocht voor het zuiveringsproces van metaal bevattende residuen een geschikte menger. Na een kleinschalige testopstelling op locatie bij Lindor, bleek een Lindor menger met ‘gentle touch’ een uitermate geschikte oplossing. De hierna speciaal voor AURA ontworpen menger maakt het mogelijk om verschillende batches van gebruikte katalysatoren te vermengen met andere stoffen, waardoor er bruikbare grondstoffen ontstaan voor diverse industrieën.

Het proces

AURA GmbH beschikt over een moderne, zeer efficiënte en milieuvriendelijke technologie voor het recyclen van metalen componenten uit gebruikte industriële katalysatoren en andere metaalhoudende residuen afkomstig van de (petro)chemische industrie. De menger van Lindor maakt onderdeel uit van een speciaal geconstrueerde zuiveringsinstallatie, die verschillende bewerkingen uitvoert zoals breken en zeven. Na deze bewerkingen vermengt de Lindor menger de katalysatoren met andere producten, bijvoorbeeld met vloeibare reagentia. Door de Lindor menger is het mogelijk om verschillende batches gebruikte katalysatoren te vermengen, wat een eindproduct met een consistente calorische waarde oplevert.

De heer Grünert, hoofd techniek en ontwikkeling bij AURA GmbH, ontdekte bij zijn zoektocht naar een geschikte menger het Nederlandse bedrijf Lindor op het internet. Grünert vertelt: “We hebben daaropvolgend in samenwerking met Lindor een kleinschalig representatief mengexperiment uitgevoerd met onze materialen. Met als resultaat het besluit om deze menger aan te schaffen”.

Technische specificaties

De Lindor menger met ‘gentle touch’ is vervaardigd in RVS 316 L. De uitvoering is explosieveilig volgens ATEX Zone 21 (in de menger) en Zone 22 (buiten de menger). Vanwege het abrassief karakter van de te mengen producten zijn zowel aan de in- als uitlaatzijde stopbusafdichtingen aangebracht. Met een elektromotor van 15kW is het energieverbruik van de menger zeer laag. De heer Grünert voegt hier nog graag aan toe: “De samenwerking met Lindor en hun nazorg was zeer goed!”. 

Over Aura GmbH

AURA GmbH is een toonaangevend recyclagebedrijf van industriële katalysatoren en andere metaalhoudende residuen afkomstig uit de chemische- en olie industrie. De fabriek is gevestigd in Helbra, Duitsland. AURA GmbH levert een belangrijke bijdrage aan het sluiten van het recycling- circuit door de metaal bevattende residuen te verwerken tot chemische grondstoffen, die weer kunnen worden hergebruikt in de diverse industrieën. ‘Niets verspild’ is dan ook de slogan van AURA.

LINDOR MENGERS WORDEN GEBRUIKT VOOR DE VERVAARDIGING VAN

  • Küttner logo
  • Küttner logo