blender industrial

Trommelmengers voor snackgigant Haldiram India

Voor de Indiase snackgigant Haldiram’s mengen vier van onze Lindor L1000 trommelmengers dagelijks tonnen aan Namkeen-zoutjes. Voor veel Indiërs is het drinken van Chai (thee) een dagelijks ritueel waarbij een schaal Namkeen niet mag ontbreken. Met een inwonersaantal van 1,33 miljard verwerkt India iedere avond dus tonnen aan Namkeen. Haldiram’s speelt als de grootste snoep- en snackfabriant van India een belangrijke rol bij het voorzien in deze behoefte.

Namkeen is een eeuwenoude snack maar deze uiterst fragiele korte zoutjes worden sinds kort in een goed reproduceerbaar en veel hygiënischer proces gemaakt. Dit komt de smaak, presentatie en de kwaliteit van deze zoutjes ten goede. Onze ‘gentle-touch’ technologie speelt in het bereidingsproces een belangrijke rol.

Breekbare ingrediënten

Namkeen bestaan uit veel verschillende ingrediënten zoals gebakken linzen, kikkererwten, gefrituurde vermicelli, chips en geëxtrudeerde snacks. Deze worden gemengd met verschillende soorten scherpe specerijen (zoals masala poeder). Het is vanzelfsprekend van groot belang dat al deze kwetsbare producten tijdens het mengen intact blijven.

In onze trommelmengers met ‘gentle-touch’ technologie blijven alle ingrediënten intact en zijn binnen twee minuten homogeen gemengd. Bovendien bleek dat door het gesloten systeem en de betere homogeniteit ca. 10% minder masala poeder nodig is om de zoutjes op smaak te brengen. Een mooie financiële meevaller want masala poeder is verreweg het duurste ingrediënt van de zoutjesmix.

Meer trommelmengers voor Haldiram’s

Het was het idee van de Indiase partner van Lindor, FPT India, om de diverse ingrediënten via trilgoten breukvrij aan te voeren en alles in een Lindor homogeen en natuurlijk ook breukvrij te mengen. De eerste trommelmenger was in een standaarduitvoering, zonder opties, om uit te proberen. Daarop volgenden er al snel meer en werd er gekozen voor trommelmengers met waardevolle opties om de hygiëne en productiviteit nog verder te verhogen zoals vloeistofinjectie, weegcellen, QSR (in- en uitlaat voor snel en grondig reinigen) en CIP (cleaning in place).

Lindor in India

India is voor Lindor sinds 4 jaar een belangrijke markt. In nauwe samenwerking met Lindors partner FPT India (met vestigingen in Mumbai, Ahmedabad, Delhi, Bangalore en Chennai) zijn er verschillende installaties in met name de voedingsmiddelenindustrie geïnstalleerd. FPT heeft ook een testcentrum in Ahmedabad waar met en voor klanten met een Lindor trommelmenger productproeven worden uitgevoerd.

Over Haldiram's

Haldiram’s is de grootste snoep- en snackfabrikant van India met fabrieken in Nagpur, New Delhi, Kolkata, Bikaner en tegenwoordig ook een vestiging in Engeland. Zij exporteert haar producten wereldwijd. De Verenigde Staten was de eerste markt waarnaar Haldiram’s exporteerde vanwege het groot aantal inwoners in de VS met een Indiase afkomst. Het productassortiment van Haldiram’s is breed, van frozen foods zoals diepvriesmaaltijden en ijs tot snacks zoals namkeens, chips, gezouten noten, pitten, koekjes en crackers. Ook allerlei fruitsmaak dranken en zuivelproducten behoren tot het brede assortiment. Haldiram’s heeft ook eigen winkelketens en een scala aan restaurants in India.

LINDOR MENGERS WORDEN GEBRUIKT VOOR DE VERVAARDIGING VAN

  • Küttner logo
  • Küttner logo