Gentle Touch Voor Insecteneieren

Wist u dat onze mengers broze gedroogde insecten en zelfs levende materie, zoals insecteneieren, heel voorzichtig kunnen mengen? Onze trommelmenger met ‘zachte aanraking’-technologie bevindt zich in de kweekgronden van een gerenommeerde insectenkweker in Azië, en voorziet insecteneieren van een voedzame schaal. Eenmaal uitgebroed wanen de kleintjes zich in het land van overvloed, wat hen stimuleert om sneller te transformeren.

Miljarden eieren

Bij de verwerking van insecteneieren gaat het meer om het volume en minder om het gewicht. Slechts één gram bevat 40-50.000 eitjes. Het is een enorme uitdaging om miljoenen eieren homogeen te mengen met een andere vaste stof, en om ze tijdens dit proces toch in leven te houden. Door onze “zachte aanrakingstechnologie” toe te passen, komt meer dan 97 procent van de eieren onbeschadigd uit het mengproces. Dit komt doordat onze menger in batches werkt voor een optimale menging.

Succesvolle proeven

Uitgebreide tests in het Lindor testcentrum tonen aan dat de Gentle Touch trommelmenger een partij insecteneieren en bloem perfect mengt in slechts zes minuten. Zelfs in een stresstest, waarbij een partij twintig minuten lang gemengd wordt, blijft het sterftecijfer onder de 3 procent. Bovendien is het onderzoeken van de sterfte een tijdrovend proces. Na het testen van de verschillende mengsels duurt het maanden voordat duidelijk is of de eieren de test hebben overleefd.

Vloeistofinjectie als extra optie

Het injecteren van oliën of andere vloeistoffen in het mengproces is een veelgevraagde optie. Bijvoorbeeld om voedingsstoffen voor insecteneieren toe te voegen, zodat de eieren beter kunnen transformeren.

 

Geïnteresseerd?

Bent u geïnteresseerd in een van onze oplossingen, of wilt u weten hoe uw product zal reageren tijdens een mengproef met onze ‘gentle touch’-technologie? Neem dan contact op met onze procesingenieur, Herwin Santos, die u kunt bereiken via e-mail op herwin.santos@lindor.nl of door te bellen naar +31(0)786550655.

Ontvang vandaag nog persoonlijk advies

Onze expert-ingenieurs staan klaar om je vereisten te bespreken.