Bezoek Lindor op ANUGA FoodTec in Keulen, Duitsland. Haal uw gratis ticket hier.

Speciale roterende trommel menger voor BUSS compounding installatie in China

Lindor uit Dordrecht heeft voor het Zwitserse BUSS AG een uniek verwarmbare mengtrommel ontworpen en geproduceerd. De mengtrommel is ontworpen met de nieuwste technologieën en wordt ingezet bij het verrijken van speciale kunststof compounds door diverse BUSS installaties in onder meer China, Spanje, Saoedi Arabië en India.

BUSS AG is toonaangevend in het bouwen van installaties voor het vervaardigen van met name kunststof compounds. Een voorbeeld hiervan is het kunststof granulaat voor isolatie van hoogspanningskabels (110 kV, 220 kV). De Lindor menger met verwarmde mengtrommel wordt in dit proces ingezet om HDPE en LDPE (Hoge – en Lage Dichtheid Poly Ethyleen) granulaat met een speciale vloeistof in te weken. Tijdens het mengen wordt de tevens verwarmde vloeistof op het granulaat gesproeid waarna het materiaal na verloop van tijd de gewenste karakteristieken verkrijgt.

State of the art technologie

De heer Hans Hügel, Sales Manager Overseas Business bij BUSS AG, vertelt: “Wij werken nu ongeveer vijf jaar samen met Lindor en de verwarmbare mengers hebben wij geïntegreerd in diverse BUSS installaties. Wij kozen voor de Lindor mixer omdat deze is ontworpen met de nieuwste state-of-the-art-technologie”. De menger voor BUSS in China is van het type L4000HC en custom built met een verwarmbare mengtrommel, verwarmbare injectielans en speciale contactloze dichtingen.

Specificaties verwarmbare menger L4000HC

De verwarmde mengtrommel zorgt ervoor dat het product op de juiste temperatuur blijft tijdens het week en conversieproces. Het product wordt in de roterende mengtrommel verwarmd door een dubbele mantel waar warm water doorheen stroomt. Het roterende warmwatercircuit is met een speciale roterende koppeling verbonden met de stilstaande watertoevoer. De injectielans voor het toedienen van de vloeistof (org. peroxide) is tevens dubbelwandig en wordt ook met warm water verwarmt. Omdat de peroxide in koude toestand vast is, wordt het in warme en vloeibare vorm aan het injectiesysteem aangeboden. De verwarmde injectielans zorgt er dus voor dat de peroxide vloeibaar blijft en op het granulaat kan worden gesproeid. De zeer vergaande eisen voor zuiverheid van het product (‘verontreiniging’ << 1 p.p.m.) maakten het noodzakelijk om de trommeldichtingen opnieuw te ontwerpen. De geringste slijtage zou immers de overschrijding van de zeer strenge norm veroorzaken. Daarom zijn de dichtingen nu zo ontworpen dat er geen contact is tussen draaiende en stilstaande componenten. De menger is tevens uitgevoerd met een over een lineaire geleiding los te koppelen in- en uitlaat. Op deze manier wordt intensieve reiniging, inspectie en afstelling belangrijk vereenvoudigd en versneld.

BUSS AG

BUSS AG is een toonaangevende leverancier van speciale procesapparatuur, w.o. kneders, voor het vervaardigen van compounds. Al 60 jaar is BUSS bezig met de verdere ontwikkeling van hun processen en stelt haar kennis hierover ten dienst van haar klanten. Met hun hoofdkantoor in Basel, Zwitserland en vestigingen in de VS, Japan, China, Singapore en Engeland is

Buss logo circle

"Wij kozen voor de Lindor mixer omdat deze is ontworpen met de nieuwste state-of-the-art-technologie".

Hans Hügel, Sales Manager Overseas Business

Ontvang vandaag nog persoonlijk advies

Onze expert-ingenieurs staan klaar om je vereisten te bespreken.