industrial mixer

Opties

Liquid injection

Vloeistofinjectie

Voor het verdelen van een vloeistof over het te mengen product wordt vloeistofinjectie als systeem gebruikt in ongeveer 30% van onze mengers.

 • Aan de inlaatzijde wordt een buis met een vloeistof spuitmond (of een aantal spuitmonden) geplaatst om vloeistof gelijkmatig over het product te verdelen tijdens het mengen.
 • Vanwege de continue beweging van het product in de trommel en het sproeipatroon van een (fijne) nevel kan een uitstekende verdeling worden bereikt.
 • Één fase en twee-fase opsproeien is mogelijk.
 • Typische hoeveelheden van de op te spuiten vloeistof zijn 1-10%. Een hoger percentage is mogelijk in specifieke toepassingen.
 • Vloeistof kan worden verwarmd / bewaard bij een bepaalde temperatuur.
 • Deze optie kan worden toegepast in combinatie met de ATEX-configuratie.

Speciale Afdichtingen

Standaard zijn onze Lindor Mixers uitgerust met lippenafdichtingen geplaatst tussen de bewegende trommel en de in- of uitlaat. De afdichtingen zijn gemaakt van gepatenteerd PUR of EPDM materiaal welke een goede combinatie van flexibiliteit, geheugen en slijtvastheid bieden .Voor specifieke toepassingen zijn er andere afdichtingoplossingen mogelijk gebaseerd op de kenmerken van de te mengen producten. Indien nodig kan er na mengproeven een passende afdichtingoplossing worden gekozen.

Naast de enkelvoudige afdichting die meestal wordt toegepast, worden twee andere constructies ook vaak gebruikt: Dual Air Purge Seals en Gland Seals.

Dual Air Purged Seals

Dual Air Purged Seals worden toegepast bij fijne producten met abrasieve kenmerken. In plaats van een enkele seal tussen de bewegende trommel en de inlaat/uitlaat, wordt er een dubbele seal geplaatst. Tussen deze seals wordt met een luchtstroom het product binnen in de trommel gehouden. Hiermee kunnen er geen fijne poeders onder de seals en bij de bewegende delen van de menger komen.

Een sensor meet de luchtstroom en geeft een alarm als deze te hoog is, wat aangeeft dat er product ontsnapt.

Gland Seals

In plaats van een lipafdichting kan er met behulp van verschillende materialen een samengesteld "koord" als seal worden gebruikt. Veren houden deze koord  onder druk, waardoor het een strakke pasvorm heeft . De druk op de kabel kan worden gewijzigd door het los- of vastdraaien van bouten.

Voor het koord, kunnen diverse combinaties van materialen worden gekozen. Deze constructie wordt gebruikt bij chemische toepassingen.

QSR

Quick Seal Release (QSR)

Bij de QSR optie wordt de menger uitgevoerd met een uitschuifbare in- en uitlaat. Bij deze optie is het mogelijk de in- en uitlaat constructie los te koppelen van het in- en uitlaat systeem en met behulp van een lineaire geleiding van de menger af te bewegen. Hierdoor wordt er ruimte gecreëerd voor inspectie, intensief reinigen, of eenvoudig vervangen van de afdichtingen.

Deze optie vermindert de 'downtime' en maakt het mogelijk om te voldoen aan nog hogere hygiënenormen.

Voorbeelden zijn toepassingen met:

 • Zeer strenge eisen voor frequente schoonmaak op microbiologisch niveau.
 • Risico op kruisbesmetting tussen batches.
 • Intensief gebruik, verhoogde behoefte aan onderhoud, hoge kosten van downtime.

QSR is ontwikkeld voor producten als babyvoeding, klinische voeding, additieven en chemicaliën met zeer abrasieve eigenschappen.

WIP/CIP

WIP/CIP (Washing In Place/Cleaning In Place)

Onze mixers kunnen worden uitgerust met sproeikoppen die het mogelijk maken om voor of na een mengcyclus de menger te reinigen.

De speciale water / reinigingsmiddel sproeikoppen zijn aangebracht bij de inlaat in de trommel en de uitlaat van de menger. De precieze uitvoering van deze optie is altijd afhankelijk van de te mengen producten, hygiënische eisen en operationele omstandigheden. Daarom wordt de configuratie WIP / CIP samen bepaald met de klant.

WIP / CIP kan worden geleverd met een handmatige of automatische bediening. Met handmatige bediening kan de cyclus worden aangestuurd met het bedieningspaneel door middel van het openen en sluiten van de kleppen. Met de automatische besturing is een was cyclus (zoals gedefinieerd door / met de klant) geprogrammeerd in de PLC van het bedieningspaneel.

Atex

ATEX

Volgens de ATEX 153 regelgeving dient een bedrijf, in het geval er mogelijkerwijze een explosie gevaar kan dreigen, met een risico analyse het explosiegevaar te analyseren. Om de risico's te beperken dienen voldoende maatregelen te worden genomen zoals het indelen van de installatie en directe omgeving in aparte risicozones volgens ATEX 114. De klant is verantwoordelijk voor het aanleveren van de correcte zoneclassificatie. De menger kan geschikt worden gemaakt voor ATEX 1 of 21 in de trommel en ATEX 2 of 22 binnen één meter buiten de menger.

Omdat de Lindor mengers produceert zonder bewegende delen in de trommel en de maximumsnelheid van bewegende delen onder 1 m / s wordt gehouden, zijn er vanuit het ontwerp al erg lage explosierisico's. Er moeten een paar wijzigingen worden gemaakt in vergelijking met een standaard menger om te voldoen aan de richtlijnen van ATEX.

Extra Grote Inspectieluiken

De benodigde tijd voor het mengen is een belangrijke operationele parameter. De tijd voor het reinigen van de menger is echter van gelijk operationeel belang. Met het oog op een snelle en eenvoudige reiniging en ook een gemakkelijke inspectie kan de Lindor menger worden uitgerust met extra grote inspectie luiken. 

Deze luiken kunnen worden ontworpen om een maximale opening in de menger te creëren. Het openen van het luik wordt vergemakkelijkt door middel van scharnieren en gas geveerde cilinders. Er kan een keuze worden gemaakt tussen het uitrusten van alle drie de luiken met scharnieren en cilinders, of slechts één luik.

Om een juiste positionering van de deur mogelijk te maken wanneer de menger is gestopt, kan een trommel positioneringssysteem worden toegepast. 

LINDOR MENGERS WORDEN GEBRUIKT VOOR DE VERVAARDIGING VAN

 • Küttner logo
 • Küttner logo