Woordenlijst

A

API

Afkorting voor Active Ingeredients

ATEX

Afkorting voor ATmosphere EXplosible (explosieve atmosfeer) en is specifiek voor EU-landen.

Het is een veiligheidsrichtlijn/certificaat dat moet worden verkregen wanneer een product zich in een potentieel explosieve omgeving bevindt.
Deze explosieve omgevingen worden gekenmerkt door:

  • Oxidatiemiddelen
  • Onstekingsbronnen
  • Ontvlambarestoffen
    (Zoals gassen, mist of dampen en explosief stof)

C

CIP systeem

Afkorting voor Cleaning In Place.

Een vaste sproeikop in de mixer reinigt de inlaat en de uitlaat van de trommel. Door de trommel te draaien, reinigt de mixer zichzelf net als een wasmachine. Hierna droogt de mixer automatisch.

Deze functie kan geïnstalleerd worden in mixers met de maten M tot XL en is een zeer populaire optie om toe te voegen aan onze mixers.

F

FAT

Afkorting voor Factory Acceptance Test, waarbij de machine(s) worden getest in onze Lindor fabriek in Dordrecht, Nederland.

G

Gentle Touch technologie

De Lindor gentle touch technologie is ontwikkeld voor het mengen en verwerken van fijne poeders, granulaten en natuurproducten. Het mengen tot een hoge mate van homogeniteit in korte tijd is één van de belangrijkste voordelen van deze technologie. Zelfs zeer gevoelige, breekbare producten kunnen worden gemengd en verwerkt zonder degradatie, opwarming door wrijving of zelfs plaatselijke hotspots veroorzaakt door gereedschapsuiteinden met hoge snelheid (bijv. labyrinth, linten).

I

IECEX

Afkorting voor International Electrotechnical Commission en is net als ATEX een veiligheidsrichtlijn/certificaat dat moet worden verkregen als een product in een potentieel explosieve omgeving wordt gebruikt.

IEC-normen en keuringen worden internationaal erkend als maatstaf op het gebied van elektrotechniek.

Q

QSR

Afkorting voor Quick Seal Release

Met de QSR-optie kunnen afdichtingen in zeer korte tijd door één operator worden vervangen. Voor ultrahoge hygiënische vereisten is het nu mogelijk om afdichtingen te vervangen voor offline reiniging/desinfectie. Stilstand door het vervangen van afdichtingen kan tot een minimum worden beperkt. Deze optie wordt aanbevolen voor omgevingen waar een snelle en eenvoudige toegang tot afdichtingen steeds belangrijker wordt.

Deze optie vermindert de stilstand tijd en maakt het mogelijk om aan nog hogere hygiënenormen te voldoen.

Voorbeelden zijn toepassingen met:

  • Zeer strenge eisen voor frequente reiniging op microbiologisch niveau
  • Risico op kruisbesmetting tussen batches
  • Zwaar gebruik, verhoogde onderhoudsbehoefte, hoge stilstand kosten

QSR is ontwikkeld voor producten zoals babyvoeding, klinische voeding, voedingsadditieven en chemicaliën met sterk schurende eigenschappen.

Klik hier om alle mixers en beschikbare opties voor maatwerk te bekijken.

V

Vloeistofinjectie

Een systeem dat in Lindor mengers is geïntegreerd en dat één of meer sproeikoppen bevat die op de injectielans zijn gemonteerd.
De injectielans helpt de vloeistof naar de sproeikoppen te stromen om vervolgens de vloeistof over het mengsel te verstuiven.

W

Weegcellen (Load cells)

Een weegsysteem voor industrieel gebruik.

Onze Lindor Mixers maat S (70-200 liter), maat M (350-2000 liter), maat L (3000-10 000 liter) en maat XL (12 000-25 000+ liter) kunnen allemaal worden uitgerust met de loadcell-functie aan de onder de machine.

Ontvang vandaag nog persoonlijk advies

Onze expert-ingenieurs staan klaar om je vereisten te bespreken.